18 november, 2016

“Mission Accomplished” – klummen der røg i skammekrogen

Som klummeskribent må man mene (næsten) hvad, man vil. Dog har graden af ytringsfriheden alligevel vist sig at afhænge af, hvem man mener noget om. I onsdags ramte jeg således loftet for, hvad der var tilladt at ytre sig om i Midtjyllands Avis. Klummen “Mission Accomplished” omkring lukningen af Din Radio 8600 blev sat i skammekrogen.

Mission Accomplished

Sidste uge var på mange måder en mærkelig uge. ”Trumpet-sang” og Politiskole-polemik trak de store overskrifter, hvorimod én lokal nyhed blev forbigået med dét, jeg i vid udstrækning vil kalde larmende tavshed. Lukningen af Din Radio 8600. Og dog – lukningen blev faktisk nævnt nederst på side 4, hvilket i øvrigt var eneste gang i over 2 år, at en nyhed om benævnte radio fandt vej til avisspalten.

Mandag den 7.11 blev således dagen, hvor Din Radio 8600 måtte trække stikket på det røde ”On Air” skilt, som ellers troligt har stået tændt i vindueskarmen i studiet i Østergade. Efter mere end 2 års hårdt arbejde, hjerteblod og ukuelig optimisme måtte en flok ildsjæle kaste håndklædet i ringen og se sig slået af banen. Denne gang lykkes det altså ikke David at vinde over Goliat.

Men trods en nøje planlagt strategi synes jeg, at sejrsjublen hos Goliat har været til at overse. Måske den alligevel ikke smager så godt på bagsmækken. Så hvad med om vi pakker ”fisken” ud. Den lugter som bekendt ikke mindre af at være pakket pænt ind – ej heller i avispapir. Lige siden Din Radio åbnede i juni 2014, og Radio Silkeborg – styret af et stort mediehus lidt længere ude vestpå – ”tilfældigvis” åbnede få timer senere, har der – som jeg ser det – været én eneste agenda. Det mål er således nået nu. Så kan man diskutere, hvorvidt Silkeborg er stor nok til to lokalradioer. Det er byen nok ikke. Men hvorfor i alverden ikke bakke op om et lokalt initiativ og lade Din Radio få luft under vingerne fremfor at skyde den frie fugl ned med spredehagl. Vi taler om at stå sammen i vores by, men her var der åbenbart en enkelt undtagelse.

Din Radio 8600 er og bliver – uanset hvor meget nogen end vender vrangen ud på sig selv – byens radio, båret af lokale entusiaster, som i øvrigt kommer fra den tidligere Radio Silkeborg/Radio1, hvor de blevet gelejdet ud af bagdøren tilbage i 2013 med en venlig hilsen fra Herning.

Men de valgte at satse hele butikken og insisterede på lokal radio af høj kvalitet. Og det fik vi. Din Radio blev kendt på den tætte kontakt til sine mange lyttere, det lokale islæt, nærværet og ikke mindst den høje kvalitet. F.eks. blev de to morgenværter Bo og Søren og programmet ”Din Morgen” nomineret til flere prestigefyldte priser herunder ”Danmarks bedste radiovært”, ”Den gyldne mikrofon” og Zulu Awards ”Danmarks bedste radioprogram”. Fantastiske lokale nyheder, som aldrig fandt vej til avisspalterne kombineret med, at de to radioers lyttertal blev ”forvekslet ved fødslen”, og den ene pyntede sig med lånte fjer for at tiltrække folkets gunst.

Men sket er sket. Mission is now accomplished. Tilbage er der et gabende hul i æteren, som det bliver svært – grænsende til umuligt – at fylde ud. Jeg ønsker held og lykke til dem, der prøver til. Slutteligt vil jeg slå fast, at jeg nu holder af både David og Goliat, men en anden god gang synes jeg, at det vil klæde Goliat at se på den værdi, David bibringer fremfor at kvæle ham – bare fordi man kan.

/Majbritt

 

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MISSION POSSIBLE