15 oktober, 2015

Klummeskribentiavisen.nu

Jeg er blevet spurgt, om jeg vil være en af flere meningsdannende klummeskribenter på Midtjyllands Avis. Det vil jeg gerne. Her kan du læse min første en af slagsen:

Ha nu en mening!

”Ja, da!” var min første tanke, da jeg blev spurgt, om jeg ville være med på holdet af lokale meningsdannende klummeskribenter. Selvfølgelig!

Der skulle dog kun gå ganske få minutter, efter at min svarmail i høj hastighed havde forladt udbakken, før næste tanke meldte sig: ”Fårrrk! Nu skal jeg jo have fundet noget at have en mening om.” Vel at mærke ikke en mening af den slags, som man relativt rentefrit sender i æteren via Facebook. Næ nej. En vaskeægte voksen mening. I avisen. Sgu.

Hvorom alting er, er jeg vokset op i en familie, hvor vi har lært at have vores meninger. Ikke om alt muligt, men om en del. Man kunne godt trække ”det ved jeg ikke kortet” en enkelt gang eller to, men derfra måtte man se at få sig en mening. At man (jeg) som yngre så måske ikke altid ytrede disse meninger i samme omfang udenfor hjemmets fire vægge, er en anden sag. Tiden var en anden, tror jeg.

Under alle omstændigheder står dét at danne sig sine meninger højt på listen over ting, som jeg insisterer hårdt på at give videre til mine egne børn. Og indtil videre går det udmærket. Lidt for godt, vil nogen måske mene. Men om man kan li´ det eller ej, så er meninger og holdninger det, som gør os til aktiver fremfor passiver i et demokratisk samfund. Det er meninger, der rykker, flytter og former en relation, en familie, en skoleklasse, en forening, en by. Et land.

Derfor gør det mig glad og fuld af optimisme, når jeg læser, at man i Silkeborg har taget et initiativ, som giver mere end almindelig god mening. Om man så må sige. Her taler jeg selvfølgelig om byens spritnye ungebyråd bestående af 31 demokratisk valgte drenge og piger i alderen 13-17 år. Nyt blod i byrådssalen. Sådan!
Disse unge mennesker skal jagte de bedste løsninger for den samlede ungdom i Silkeborg og ikke mindst søge reel indflydelse, hvilket jeg i særdeleshed håber, at de får. De er valgt ét år af gangen, så næste år går det igen løs igen med valgkamp.

Lad mig slå det fast. Jeg synes, det er er sejt! Det er sejt, at man som ung stiller op for at give sin mening til kende i sin egen by. Det letteste ville være at lade være. Der er masser andet at foretage sig som ung fremfor at blande sig i politik; spille fodbold, lave gymnastik, kysse på en klassekammerat i hjørnet af skolegården. Find selv på flere.
Der er uden tvivl – og heldigvis – nogle lærere rundt omkring på skolerne, som har skubbet på og motiveret. Men ikke mindst er der nogle forældre, som har gjort et vigtigt forarbejde: De har såre simpelt klædt deres håbefulde afkom på til at have en mening. Punktum. Og tillykke med det! Det er nemlig den vej, vi skal. Hver eneste dag skal vi søge at skabe børn og unge, som brænder for at gøre en forskel, som tør blande sig i debatten og som tør tage ansvar – som tør have en mening.

Så tillykke med valget til jer unge. Hold nu ”de gamle” til ilden derinde.
Og tillykke til Silkeborg for at tage et vigtigt og meningsfuldt initiativ på den lange bane. Flere af dem, tak. Det klær os!

 

2 Kommentarer

 1. Gerda Fabricius

  altid super sjove/gode indlæg du har. Jeg kan godt lide dit undertone af tør humor!!!

  Svar
  • Majbritt Mikkelsen

   Tak! 😉

   Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MISSION POSSIBLE