5 maj, 2016

Af banen, I gule rynkede røvhuller!

“JEG FORSTÅR DET IKKE! Er cyklister iklædt Bjarne Riis kostume fritaget for at bruge cykelstien?”
“Hvad fanden har de egentlig gang i? De kunne sgu da tage og fise ind til siden i deres latterlige gule tøj!!!”
“De er åbenbart for brede over røven til at være på cykelstien og for tykhovedede til at forstå, at det er farligt at køre ude på vejen!”

Der bliver ikke sparet på udråbstegn og farverige, fandenivoldske gloser, når der harceleres over de gule cykelryttere, som for tiden præger det danske landskab, når de i flok kommer trampende i pedalerne med fråde om mundvigene iført gult stramsiddende spandex og med lokale virksomhedslogoer hele vejen fra nakke til røvsprække.

Forleden faldt jeg over et harmt indlæg på Facebook. Uha Uha!

Men helt ærligt. Det er da også skideirriterende, at de fordømte cykelryttere tror, at de ejer det hele. Jeg mener, de kan vel humme sig lidt, holde sig på række, blive på cykelstien, lade være med at være så gule – eller så glade. Eller et eller andet. Hvad ER det med dem? Flyt jer! Vi er jo nogen, der har travlt, ikke?!”

Ja, hvad ER det egentlig lige med dem? Hvad er det nu, de hedder? Ryn… rynke… rynkerne… rynkerøvene. Noget med en saftevandsfabrik, vist nok. Et sted nede på Fyn. Rynkeby! TEAM Rynkeby. Ja, det er dét, de hedder. Var det ikke også i forbindelse med Team Rynkeby, at ham vores lille halvfede statsminister engang ‘Løkkes’ med at få sig hældt ned i et af deres fjollede cykelkostumer og skulle forestille at cykle hele vejen til Paris? Vorherre bevares!

Ja, ja. Nu er det jo altid nemt at øffe af andre. Sådan i sit stille indre. Eller endnu bedre i et åbent forum, hvor man kan få andre til at øffe lidt med. Det er nemlig efterhånden et velkendt fænomen, at der i Danmark hersker en særdeles veludviklet brokkekultur, hvor det er nemt at træde lidt ekstra på pedalen, når det ikke handler om noget, vi selv har aktier i. Som Team Rynkeby, for eksempel. Den slags egoistiske, motionsgale tosser er nemlig et glimragende emne til en gang kollektiv galdeudslip.

For mit eget vedkommende er det dog ikke gået helt så nemt med at få aktiveret opkastrefleksen. Måske er jeg også lidt farvet. Måske er det fordi, jeg kender indtil flere ryttere fra det lokale Team Rynkeby, som allerede inden de overhovedet er tæt på at drage sydpå, har brugt uanede mængder tid på at finde sponsorer – ikke til at sponsere hverken tøj eller cykler, for det gør de selv – men til at få hele det praktiske setup fra Danmark til Paris til at hænge sammen, så der bliver flest mulige penge til det formål, som Team Rynkeby støtter. Eller måske er det fordi, jeg selv er stor fortaler for velgørenhedsprojekter drevet af hjerteblod og ildhu derfor udemærket ved, hvor meget benarbejde det kræver at løbe et projekt i mål. Måske, måske, måske.

Men inden vi atter slipper galden løs, kunne det være interessant at vide, hvorvidt flertallet af danskere egentlig kender til historien bag Team Rynkeby? At Team Rynkeby f.eks. er et sindssygt seriøst velgørenhedsprojekt, der startede som noget helt andet – nemlig med en medarbejder fra Rynkeby Foods, som ville forsøge at gøre noget aktivt ved sine dårlige lunger og derfor fik ideen med at cykle til Paris sammen med sine kolleger? Og at gruppen på 11 ryttere fra juicefabrikkens kortklub dét år endte med at donere 38.000 kroner til børnekræftafdelingen på Odense Universitetshospital? OG at antallet af danske og udenlandske deltagere siden dengang er vokset år for år, og at donationen fra Team Rynkeby i dag spiller en afgørende rolle i forskningen indenfor børnecancer?

Nå, men det er sådan, det hænger sammen med de der gule pedaltrampende flokdyr, som i de næste par måneder vil være at finde over hele det ganske, danske land.

Lad os dog ganske kort vende tilbage til hele humlen i brokkeriet, som i stor udstrækning handler om, at cykelryttere er et stort irritationsmoment på de danske landeveje. Og ja, det er der ved gud også nogle af dem, der er. Langt fra alle er lige skarpe på at overholde regler eller udvise god pli. De fylder hele vejen, flytter sig IKKE og kan til tider udvise direkte arrogance og flabet adfærd. Og enig, de skulle prompte have deres cykeldragter deponeret i en kogevask. Der er bare den lille detalje… at chancen for, at denne slags forseelser har en Rynkeby rytter som afsender, faktisk er umanérlig lille, grænsende til ikke-eksisterende. Der er nemlig meget skarpe retningslinjer for, hvordan og hvor, der køres, når man som Rynkeby rytterne kører i store flokke. Alt sammen med det ene formål for øje at køre sikkert. Der er tale om det digert værk af cykelretningslinjer, som skal følges til punkt og prikke.

Og så er der jo geografien. Nogle steder har Team Rynkeby eksisteret i mange år, hvorfor folk er vant til, at rytterne bliver en del af trafikken, når kalenderen runder 1. april. Andre steder som f.eks. i Silkeborg hvor jeg bor, er Team Rynkeby et nystartet hold. Derfor er det i sagens natur første gang, at vi møder de gule cykelryttere på vejene i netop vores område. Det kræver såvel tilvænning som tolerance.

SÅ! Næste gang vi sidder der bag rattet, tvunget til at vente nogle få ekstra sekunder eller i værste tilfælde et par minutter på, at vi kan overhale en gruppe af gule cyklister, så er det måske den rum tid, vi skal bruge på at minde os selv om, at det hér HAR vi rent faktisk en aktie i. Alle sammen. Børnecancer, remember? Her er der rent faktisk nogle mennesker, som har lettet røven for, at vi er nogle andre, der kan nyde godt af den forskning, som kan være med til at sikre, at vores (dine og mine) børn ikke dør af kræft. Just saying.

Alene i år forventes der at blive samlet på den (ret) gode side af 30 millioner kroner ind til Børnecancerfonden. Det er alligevel en sjat. Så mon ikke vi overlever fra nu af og indtil begyndelsen af juli, hvor vi igen kan få landevejene helt for os selv? I mellemtiden kan vi jo se, om nogle af os kan svinge os op til at aflevere en enkelt ‘thumbs up’ næste gang, vi møder et hold gule ryttere fra Team Rynkeby. Jeg synes i den grad, de fortjener det.

Slut herfra. Samtlige rynkede røvhuller – I ønskes en fuldstændig fantastisk tur. I er sgu for seje! Og der er SÅ meget brug for nogen som jer! <3

/ Majbritt

www.team-rynkeby.dk

14 Kommentarer

 1. eddy

  det er dejligt at vide at der er nogen som forstår hvorfor vi gør det. tak. mvh Rynkerøv Eddy

  Svar
  • Majbritt Mikkelsen

   Selvtak, Eddy 🙂 Jeg vil sgu med på et tidspunkt!

   Svar
 2. B. R. Bæhr

  uanset hvor smukt formålet bag deres projekt er giver det dem så absolut ret til, ja et skide højt & flot på færdselsloven, samt trafiksikkerheden :/ jeg vil til at donere til børnecancerfonden (hvilket jeg reelt allerede gør), da det så må give mig ret til at opføre mig som det passer mig i trafikken jfr det udemærkede indlæg ovenfor-

  dette linke er til en video jeg selv har optaget https://www.youtube.com/watch?v=Pnzqbz-rZMs
  hvori man tydeligt kan se at der er en fin cykelsti som SKAL benyttes.
  I form at – at jeg – i mit tidligere virke som ambulancebehandler har jeg set min del at færdselsuheld, hvor den udløsende faktor var at cyklisten bevidst havde placeret sig hvor vedkommende intet havde at gøre. Derfor har jeg intet tilovers for spandexklædte mænd som mener de har særstatus fordi deres “racer” har kostet en bondegård & har “ultra tynde preformance dæk” & derfor per defination ikke høre til på cykelstien. jeg bor i Hobro, hvor der for tiden dagligt skabes farlige situationer af cyklister på racercykler da de nægter at bruge cykelstien. jeg medgiver dem gerne at cykelstierne er misvedligeholdt lige så vel som vejbanerne, MEN nu er det sådan at vejbanerne er meget smalle & markering på venstre side gør det svært for ikke at sige umuligt at overhale en cyklist sikkert. SÅ… når disse spandexmænd så vælger at kører i en bande på en 10-15 stykker, bliver alt trafik igennem Hobro sat på standby indtil de har fået prustet sig op af een af bakkerne. Jeg forstår da 110% den had der er opstået i mod disse trafikanter, hvorfor…? fordi det desværre ofte er berettiget.

  så… når team rynkerøv vælger at komme ud med en kampagne om at vi skal opføre os ordentligt i trafikken & følge reglerne bliver det da ikke mere ironisk & komisk at min video optages et par dage efter.
  moral er godt dobbelt moral er dobbelt så godt.

  Svar
  • Emil

   Hvad er det problemet er? Du kommer fint uden om? Hvis du gjorde som alle andre: lukkede røven, holdte øjnene på vejen og kørte uden om i stedet for at blive pigefornærmet over der er nogle mennesker der motionerer lidt (i en god sags tjeneste), så ville der ikke være nogle problemer…. Jeg ved selfølgelig ikke om du har et horn i siden på motionister fordi de kan få nosset sig ud på en cykel og du måske ikke kan få nosset dig i et fitness center

   Btw
   Cykelryttere kører ikke på små ensrettede cykelstier i store grupper fordi det er væsentligt farligere at brage ind i fru Olesen på 70 end at ligge i højre side af vejen…

   Svar
 3. B. R. Bæhr

  RETTELSE til linket i min forrige kommentar.
  dette er det korrekte link https://www.youtube.com/watch?v=Pnzqbz-rZMs .
  videoen har en underlig tendens til at forsvinde fra youtube. Der er ikke nogle anklage imod rynkeby i det, men det er bare et faktum

  Svar
 4. Sarah

  Ja, de gør noget for en rigtig god sag, og nogle steder har de cyklet i mange år. Jeg er ikke lige så glade for dem, men det er der så også en god grund til.

  Da jeg var teenager, der cyklede jeg til og fra skole, ca. 20 km om dagen. En dag jeg cyklede hjem fra en yderst god skoledag, hørte jeg nogen råbe bag ved mig at jeg skulle “flytte min fede røv”. Jeg vendte mig om og ser så det velkendte team rynkeby. Jeg rykker mig så tæt ind til kanten som overhovedet muligt, sådan at de sagtens ville kunne komme forbi. Det var ikke godt nok for dem, da de så nærmest skubber mig sådan, at cykelhjullene rammer kantstenen, og jeg var tæt på at vælte. Samtidigt blev jeg kaldt idiot og fede so mens de susede forbi. Jeg var yderst chokeret over at de skubbede mig så kraftigt at jeg kunne været kommet til skade. Ikke nok med det så da jeg kommer hjem, finder jeg ud af at dækkene er ødelagte efter den voldsomme møde.

  Jeg synes det er godt at de gør sådan noget for en god sag, men at andre cykellister kan risikere, at komme til skade når de kommer cyklende, huer mig ikke. Jeg ved godt at ikke alle er sådan, men mange her hvor jeg bor viser ikke hensyn til nogen

  Svar
 5. Jens H.

  Først og fremmest:
  Team Rynkeby er et super sejt projekt. Stort cadeau til det arbejde der bliver lagt i projektet.
  Men at chancen for at det er en Rynke, som ikke overholder gældende regler, er på grænsen til ikke-eksisterende, vil jeg nu mene er en tilsnigelse. Både under træning, og til motionsløb rundt i landet, har jeg set dem fylde lige rigeligt, køre på veje lige ved siden af cykelstier, samt at glemme at overholde gældende regler for løbene (bruger følgebiler, står ved punkteringer i store flokke på bakketoppe, i sving osv.)
  Jeg vil ikke mene at de er værre end alle andre, men de er altid i store genkendelige grupper, så det bliver let bemærket.
  Derudover, så har jeg kun respekt for at man gerne vil støtte så vigtigt et projekt. Og fedt hvis du selv finder motivation til at være med engang.

  Svar
 6. Keld

  Ja hjernedøde billister på vejene pisser mig også af, ufattelig mange fede mennesker sidde på deres flade og dytter i hornet.
  Hvis nu bare sofakartofler tog cyklen i stedet, var der ikke så mange biler til at forurene den luft vi cyklister skal indånde.

  Svar
 7. Thomas

  Hej.
  Jeg synes bestemt det er flot at de samler ind.
  Meeen at kører på vejen i stedet for cykelstien når den er der er ikke ok. Der er en grund til at cykelstien er der. For at sikre cyklister på farlige vejstrækninger.
  Jeg ved godt at fejemaskinerne fejer alle sten osv. ind på cykelstien, men der fås racerdæk i dag med tykt punkteringsbeskyttende lag, så det er ingen undskyldning. Jeg ved godt de er lidt tungere, men er det ikke også træning ? Så må det da være en fordel med lidt mere modstand. Hvis man så skal kører løb, er det jo bare dejligt at cyklen kører en smule lettere.
  Men der er selvfølgelig ikke den samme blære effekt når man skal fortælle hvad ens cykel vejer til de andre i cykelklubben.
  Her tænker jeg ikke Team Rynkeby som sådan. Men cykelryttere som helhed.
  Overhold ny færdselsreglerne og drop doping. Så kommer der også meget mere støtte fra befolkningen.

  Svar
 8. Lasse Nielsen

  Det var en lang smøre at læse igennem men jeg må jo desværre nok hæfte mig lidt ved harmen i overskriften. Man bliver sgu lidt irriteret når der ligger en hel flok motionister i stramt tøj som fylder hele vejen og trækker en lang kø af biler, skole lastbiler og fart tossede motorcykelister efter sig igennem de snoede landeveje uden den fjerneste tanke i baghovedet om at trække lidt ind til siden. Hvorfor skal der ligges side om side, velgørenhed eller ej? Det er jo ikke alle cykel motionister der kan bryste sig af at deres motions form i stramt tøj går til et godt formål udover egen sundhed. Lidt mere respekt for hinanden på vejen ville ikke skade og de ville bestemt øge sikkerheden for alle på vejene. Dette er skrevet lige efter et par fantastisk dage på mc i Harzen hvor danske cykel motionister bestemt har krævet deres del af vejen uden hensyn til trafikken bagved. Så ingen Rynkeby trøjer…..

  Svar
 9. camilla bech

  Selvfølgelig skal cyklisterne holde sig på cykelstien, MEN rigtig mange cykelstier er fuld af huller, nedfaldne grene og småsten, der kan gøre det rigtig farligt, at træne til et cykelløb. Dem der træner til løb ligger jo og cykler en 30-40 km i timen og det er simpelthen for farligt, på en hullet cykelsti.

  Cyklister må selvfølgelig vise hensyn, som alle andre i trafikken, og der er da også nogle “rynkede røvhuller” ind i mellem, der skider på færdselsreglerne. Dette gælder BÅDE cyklister og billister. Lad dom dog have lov at træne på vejene, der er langt mere sikre, og pas på hinanden i trafikken.

  Svar
  • B. R. Bæhr

   @camilla Bech,
   At det danske vejnet er i dårligt forfatning er desværre et faktum & ikke en undskyldning for at udsætte andre & sig selv for unødig fare. Om der trænes til løb eller der bare motioneres er totalt underordnet, da der er en grund til at der er blevet brugt dyrebare ressourcer på at bygge cykelstier.
   Hvis de er så kritisk med den korrekte asfalt, må klubberne bygge deres egne baner eller leje sig ind på lukkede anlæg lige så vel som alle andre idrætsforeninger.
   som jeg skrev i mit første indlæg, så vil jeg også have den samfundsmæssige accept at at jeg kan skide på trafikken & gøre hvad jeg vil…. i min bil.
   har heldigvis hørt at lovens lange arm vil til at slå ned på det når de møder en sådan “mob” i trafikken, hvilket glæder mig meget dog går rynkeby helt sikkert fri pga alle de VIPs som deltager.

   naturligvis skal de følge færdselsreglerne lige så vel som alle andre. kender ikke til andet hvor så systematisk lovbrud & pissen på andre er samfundsmæssigt i orden som dette.

   Svar
 10. Ingrid

  Forleden dag kørte en flok cykelryttere på hovedvejen, hvor der tydeligt var skiltet at cykling var forbudt, de kørte tilmed ved siden af hinanden. Det skaber en farlig situation. Jeg har ikke noget i mod at der cykles rundt i det Danske land, men overhold da for pokker færdselsloven, og lad være med at tro at i har ret til at føre som i vil. I er selv skyld i at vi tit bliver vrede på jer, for i kommer tromlende som om i ejer det hele. Selv børn råber i af, og skælder ud, hvis de ikke kommer af vejen når i kommer kørende. En pige på kun fire år, blev bange og væltede ned i grøften, da der kom en flok på cykel, og råbte: væk-væk, og hun var rigtig ked af det bagefter, ingen opstoppernæse og så om hun var kommet til skade. Der skal være plads til os alle, og ingen, trods outfittet eller dyr cykel har første ret, og hvis vil alle respekterer hinanden skal det nok gå.

  Svar
 11. Ingeid

  Man skal altid lige tjekke om man har stavet rigtigt. Der skal selvfølgelig ikke stå opstoppernæse, men ingen stoppede op.

  Svar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

MISSION POSSIBLE