_DSC3650sh

Så er det kaaagetiiid!

Avisklumme, Midtjyllands Avis, den 23. december 

Jeg har længe spekuleret på, hvad Silkeborg mon ønsker sig i julegave? Hvis Silkeborg helt selv kunne vælge – hvilken gave skulle så ligge under træet juleaften? Er det en praktisk gave, som der virkelig er brug for? Eller er det mon mere den slags, som er meget lækker at få, men som man dybest set godt kunne undvære?

 

Jeg har til tider lidt svært ved at lure, hvad Silkeborg egentlig er for en type. Af og til er det som om, at byen heller ikke selv er helt klar over det. Det er lidt som om, den gerne vil alting på samme tid, og derfor nogle gange kommer til at spænde ben for sig selv, og i stedet for at virke tjekket kommer til at fremstå lidt klodset. Måske er det på grund af de flertydige signaler, at jeg har haft svært ved at finde ud af hvilken gave, der er den rette.

 

Men pludselig var den der – ideen. Jeg er kommet på at bage en ny slags kage til Silkeborg! Sørme. Og jeg ved godt, at mange har fået rigeligt af sirupskage, pebernødder og vaniljekranse, men dette er en meget særlig kage, som ikke kun hører julen til. Den kan spises hele året og er en sprød, velsmagende og langtidsholdbar kvalitetskage, som jeg synes er den oplagte gave. Og da jeg mener, at det ikke er specielt udviklende at holde kortene tæt ind til kroppen, så kommer opskriften her med håbet om, at ALLE vil bage kagen hele året og dele ud af den med rund hånd.

 

SILKEBORG KAGEN

600 g handlekraft fra Herning (skal puttes i som det første og helst uden for megen snak)

500 g erhvervsvenlighed fra Ikast-Brande

100 g god stil fra Viborg

50 g retningssans

6 spsk. mod til at ændre image (her anbefales den fra Horsens)

1 l hjerteblod (må under ingen omstændigheder skiftes ud med vand. Det har vi rigeligt af!)

4 spsk. innovation på uddannelsesfronten (kunne fint være fra Kolding)

2 knsp. vilje

3 dl flydende kreativitet

4 tsk. kulør i alle regnbuens farver (dog ikke for meget grønt, da det kan virke søvndyssende)

100 g finthakket service, som drysses ud over hele kagen til slut.

 

OBS: Det er vigtigt, at man – hvis man (endnu) ikke er så vild med de nye ingredienser – IKKE vælger den lette løsning med at putte de gamle i, som man kender. Her tænkes især på uenighed om stadion, gamle stridigheder om placering af motorvej for slet ikke at tale om hul i torvet. Gør man det, bliver kagen harsk, og holdbarheden daler. I værste fald hæver den slet ikke eller skvatter helt sammen.

 

For at få den rette konsistens, skal man huske at blande erhvervsvenligheden grundigt med handlekraften. Og lidt tjept. Konsistensen er nemlig altafgørende for resultatet og vil bevirke, at folk kommer langvejs fra for at smage og købe Silkeborg Kagen – en kage som med tiden kan gå hen og blive vores helt egen Mascot.

 

Bages ved 200 grader i 35 min. Sov ikke i timen, men husk at få den ud til tiden!

 

Imens man venter, kan man med fordel afsynge ”I en (p)-kælder sort som kul”. Det giver smil på læben og forkorter ventetiden betydeligt. Undgå at fryse kagen, men spis den, imens den er frisk. Velbekomme, Silkeborg.

 

Og glædelig jul og godt nytår!

 

Ingen kommentarer. Endnu.

Tilføj en kommentar